April 04, 2012

Siri Bercakap Dengan Darjah 6: Permanent

Sejak aku kerja ni, lama betul aku tak jumpa Jebat. Sampailah baru-baru ni aku dapat berita terbaru pasal dia. Mari kita ikuti perbualan Jebat dengan Uminya (He calls his mother 'Umi'. How soleh is that? Ha ha).


"Umi, apa maksud 'temporary'?" Jebat.

"Semua nak tanya. Pergi tengok kamus lah." Umi Jebat.

Selepas mencari maksud 'temporary' dalam kamus, Jebat kembali mendapatkan umi dia.

"Dalam kamus tulis, 'impermanent'. 'Impermanent' tu sama dengan 'not permanent' kan umi?" Jebat tanya lagi.

"Yes. Ok now what is 'permanent'?" Umi Jebat tanya pulak.

"Marker pen.", Jebat jawab.

"What??!!" Umi Jebat.

"Eh, dakwat kekal?" Jebat.

"Kepala hotak kau." Umi Jebat.

Dan bebelan itu berterusan dari CSI Miami start, sampai cerita tu habis.

2 comments:

Wadi AR said...

kahkahkah. nak pinjam marker permanent

sarah said...

hahahahahhaha sweetnya jebat.kalau dapat lempang sedap jugak.