December 16, 2010

Eksotik

Setiap kali bila tiba di rumah after a 'mamak session' dengan para dickhead, dan membuka tudung saji dengan niat 'tengok je, jangan makan', dan setiap kali itulah aku dapati semua yang berada di bawah tudung saji adalah benda yang pelik-pelik dan boleh laa aku cakap, eksotik pada aku. Betul, aku pun taktau apa nama makanan ni. Dah puas dah google.

Bila dah eksotik, maknanya kena lah jamah sikit kata orang.

Bila dah jamah, dan sedap pulak tu, bila pulak nak kurus?

Suara-suara kecil di dalam kepala aku cakap,

"tak apa, makan je...makan...makan sesuka hati dan peut...Jusmate 5 kan ada..."

Gampit!

Eh wait up, aku cerita pasal makanan?

Mana ada lah!

Aku cerita pasal 'Dua Alam' pecah panggung, pecah punggung, dan pecah lemak.

2 comments:

.Gory. said...

Kau dah tengok kan? Amacam? Best? Haha

ashraf sahdan said...

Aku tak tengok, aku dengar orang bodoh yang pergi tengok wayang cerita.