March 24, 2012

Ceria Tetapi Berbahaya.

Shahrul Naim, dalam kalangan kawan-kawannya, dia memang dikenali sebagai seorang ceria dan suka ketawa. Ketawa dia pula ada bermacam-macam jenis. Tapi yang menjadi favourite saya adalah ketawa dia yang berbunyi 'ark ark ark'. Macam burung gagak. Volume full pulak tu. Kalau dekat kedai makan, memang semua orang pandang bila dia start ketawa macam tu. True story. Dan apabila Shahrul Naim tidak ketawa, dia akan senyum. Sambil main bbm senyum, sambil main twitter senyum, sambil gigit straw pun senyum. Ceria bukan Shahrul Naim ni?

Namun begitu, janganlah terpedaya dengan keceriaan Shahrul Naim ini, ladies (and lelaki lembut too), sebabnya, selain tak reti kontrol volume ketawa, dia juga tak pandai mengawal kentut dengan baik, especially timing. Teringat saya pada kejadian awal tahun lalu, ketika saya dan beberapa rakan yang lain (termasuk this dick Shahrul Naim), kami berkelah di suatu tempat yang terpaksa dirahsiakan. This dick, ketika kami yang lain sedang bersembang dan bercerita tentang azam baru masing-masing, dia dengan selamba telah melepaskan angin dari celahan duburnya itu, tanpa warning kepada manusia lain. Yang paling menakjubkan, ketika melakukan perkara itu, dia tidak memerlukan pergerakan tambahan, i.e angkat punggung or what, dan sistem badannya tidak ada delay langsung, even 0.1 seconds. Sangat lancar dan padu, sehinggakan dia dapat mengikuti topik yang kami sembangkan tanpa hilang fokus langsung. And for the sake of ayam barbecue malam itu, Shahrul Naim melakukan perkara itu dengan kuantiti yang banyak dan berterusan untuk jangkamasa 5 minit. Not to forget, dia lakukan aksi itu, dalam posisi meniarap, dan kami yang lain either tengah baring, or duduk.

Obviously dia sorang je yang selamat, kami yang lain mungkin mengalami keguguran anak, atau mati muda akibat radiasi.

6 comments:

Berd said...

First.

deus X machina said...

2nd...

nice blog, keep it up

ashraf sahdan said...

shahrul naim, kenapa awak komen macam tu? awak marah saya ke?

Wadi AR said...

third.

hai naim

deus X machina said...

hai wadi

Anonymous said...

cehhh...aku igt roy td...


ke memang roy ?

-ort RTM-