February 15, 2011

Arked Fayer

Ciri-ciri 'wanita seksi & cool' pada pandangan saya ialah :

1) mempunyai 'popping out' cheekbone.
2) pandai menggubah bunga.
3) faham & tidak mudah terasa dengan soft-porn jokes.
4) layan The Arcade Fire!


Pertama kali saya tengok Win Butler senyum masa perform. Saya pulak rasa nak menangis.

This is the video of The Arcade Fire receiving the Best Album Of The Year at the 53rd Grammy Award last Sunday.

Finally, great music wins!

Tiap tahun asyik muka Lady Gaga je menang apa jadah? Dah lah lagu tak sedap, mempromosi seks bawah umur pulak tu. Saya tak faham betul dengan kamu yang suka Lady Gaga ni. Kamu gila? Eminem pun ada tercalon jugak. Album dia tajuk 'Recovery'. Nampaknya all those 'rap crap' perlukan recovery untuk menang lain kali. Muahaha. Lagi dua nominees, Katy Perry dengan Lady Antebellum(who the fuck is this lady?)

From my personal opinion, album The Suburbs ini adalah album terbaik yang pernah Arcade Fire produce. Gila orgasms kalau kamu dengar. Dari album Funeral(2004), kemudian Neon Bible(2007), seterusnya The Suburbs(2010), muzik depa ni makin meningkat dari album ke album. Makin lama makin sedap, makin soul, makin mindfuck, makin karipap pusing, makin shippuden dan makin macam-macam lagi. Senang cerita, 2010 was really the Arcade Fire year! Memang patut pun diorang menang award ni.

Long live The Arcade Fire!

"My body is a cage, that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key" - Win Butler.

1 comment:

.Gory. said...

What the hell!

Kahkah. Klasik intro speech.