August 25, 2010

Lapar #2

Hidupkan dapur. Panaskan kuali. Masukkan bawang, cili, ikan bilis, rempah ratus, nasi dan segala benda yang patut.

Sementara itu, buka lagu raya Sharifah Aini dengan volume yang paling kuat untuk cover bunyi sedang menumis dan bunyi kuali. Ini untuk mengelirukan jiran tetangga. Kalau boleh, sing along.

Setelah siap, bolehlah dimakan seorang, ataupun digunakan untuk menggoda kawan-kawan yang puasa.

Okay, aku tak buat pun macam ni sebenarnya. Aku cuma terfikir nak buat.

Biasalah, lapar. Otak kurang oksigen.

6 comments:

macha_sezs said...

sehari update 8kali. dah macam blog makcik makcik gua tengok. keh keh keh.

ashraf sahdan said...

ha ha ha. entah lah, auto.

Anonymous said...

gemok - mikael

ashraf sahdan said...

ha ha ha. babi Sapey!

jo said...

macam budak2 la.
matang sikit mael.
matang. matang. bukan batang. eh...

Siti Nur Aminah said...

knp kene on lagu s.aini??