June 07, 2010

Tukar 2 (bukan sekuel)

"Baru-baru ini pula, Perdana Menteri Jepun, Yukio Hatoyama (baru 8 bulan memegang jawatan) telah berhenti pada hari Khamis lalu kerana tidak dapat memenuhi janjinya - memindahkan Pangkalan Tentera Amerika (yang dibenci itu) dari Okinawa. Kalau ikut standard moral dan etika orang Jepun, setiap minggu kita bertukar pemimpin."

-Tan Sri Abdullah Ahmad, Sinar Harian Ahad 6 Jun.


Kalau ikut standard remote TV, bila bosan, kita tukar terus.

Cilake, mana anak sedara saya sorok remote TV ni?

8 comments:

Sang Harima said...

Inilah baru Ashraf Sahdan.. sekejap sekejap entri baru..

jo said...

tapi satu hari gua kena hantar 2 komen. ah...mana remote???

K.O.A.L.A said...

anak buah buat main sorok2. hahaa

mizi said...

anak buah bawa pergi sekolah tuh. kira remote tuh digunakan dalam cerita click, katanya.

PenSeL 2B said...

barulah ashraf sahdan...
adik kesayangan rohana sahdan...
remote tv cuba try tanye dia...

ashraf sahdan said...

sang harima,
ah pandai-pandai lu ni..

jo,
mana taktau gua dok cari dari tadi tak jumpa. world cup dah dekat dah ni.

K.O.A.L.A,
tu lah pasal.

mizi,
cerita click yang mana hah? gua macam tak tengok lagi je..

pyol,
pala butoh pak ang! penampaq pala pa tak dapat sat gi..

aida said...

macam tiada kene mengena keratan artikel itu dengan remote berkenaan, aserap.

ashraf sahdan said...

aida,
he he he, biasalah tu. ada orang nampak, ada orang tak nampak.